Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 4 maj 2018

Veckobrev v19-20, år 2


Hej allesammans!
Ännu en kort skolvecka är snart slut, vi har hunnit med ganska mycket på kort tid. Vi har äntligen varit iväg i Kolmården. Trots dåligt väder hade vi en trevlig och lärorik stund. Jättekul!
Den här veckan läser vi sista kapitlet i ”Diamantjakten”, vi kommer att i fortsättningen att ha läsläxa tillsammans med en skrivuppgift. Det kommer att vara en liten mindre bok.
Dessutom har vi hunnit med att:  
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Lisbeth och Sambakungen), vi sammanfattar hela boken med läsförståelseuppgifter och andra roliga uppgifter.
Matte –Historiska talsystem och att jämföra tal. Matteboken sidan 77.
So/No – Kolmården och NTA
Idrott – röris inne med Jennie och Uno.

Som tidigare skrivet kommer det en ny läsläxa med tillhörande skrivuppgift. Det är dagar som gäller, onsdag-onsdag.

Vi tar en tur till biblioteket på tisdag efter lunch. Tyvärr inget bokprat den här gången, vi lånar nya och lämnar tillbaka våra gamla.

Bra att veta är att den vecka 22 är teknikvecka, så lite ledigheter som möjligt är önskvärt!

Påminner om sommarlovslappen, tisdag den 8/5 är sista dagen. Samma dag är det dags för fritidshemmetsdag, det hade varit roligt om så många som möjligt av er föräldrar hade kunnat närvara under fritidshemmetsdag. Aktiviteter och roligheter utlovas!

Nästa vecka är det också en kort skolvecka, den här veckan är det torsdag-fredag som är lediga om ni inte anmält fritids. Veckobrev för nästa vecka uteblir på grund av ledigheten!  Veckan som kommer:
Måndag:
Tisdag: Uteidrott + biblioteket efter lunch
Onsdag:
Torsdag: Ledigt
Fredag: LedigtHälsningar
Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia