Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev v. 20 klass 3


Hej alla föräldrar!
Här i skolan har det varit stort fokus på klockan denna vecka. Vi var i onsdags i fågelsångsparken och lekte lite klocklekar. Eleverna fick öva på att räkna framåt med digital tid genom en lek som kallas ”bussen går”. De fick också prova att gå runt parken på en viss tid. Vi avslutade veckan med prov på den digitala klockan, och nu har vi bara ett kapitel kvar i matteboken! Det sista kapitlet handlar om mätning och vi kommer påbörja detta nästa vecka.

Eleverna övar också vidare på alfabetisk ordning i svenskan, och då framförallt genom att hitta ord i ordlistor. Detta tycker många är kul och vi gör det lite spännande med att t.ex. göra det på tid! Vi jobbar även vidare med att skriva berättelser med stort fokus på inledning, handling och avslut.

Vi kommer nästa vecka påbörja arbetet med ”Uppdrag X” i svenskan. Det är ett material som liknar ”ABC-klubben”, speciellt med våra läsläxor. Men det kommer handla mer om en multi-media värld. Eleverna kommer därför få läsläxor igen från och med nästa vecka! Ni får ett informationsblad med i mappen.

I SO har vi börjat titta på en serie som heter ”Gatsmart” som vänder sig till elever som börjat röra sig själva i trafiken på olika sätt. Vi vet att det är många just nu som kanske precis börjat gå själv till och från skolan och vi tycker därför det är intressant att prata om olika trafikregler här i skolan. I fredags handlade det om att korsa gatan på ett säkert sätt, och vad man behöver tänka på då! Vi har då pratat om våra egna vägar till skolan och vad som kan vara farligt och säkert för oss på väg hit till skolan. Sedan har vi tittat på en karta och följt vägen vi tar när vi går till stadsbiblioteket och funderat på vad som är farligt eller säkert på vägen till bibblan. Vi kommer fortsätta kolla på några avsnitt av gatsmart framöver och diskutera innehållet i serien på olika sätt.


Vecka 21
·       Måndag:
·       Tisdag:    Läsgrupper – Uppdrag X
            Idrott i halvklass
·       Onsdag:   Lila grupp – Engelska / Blå grupp – Bild
·       Torsdag:   Musik och slöjd
·       Fredag:   Idrott i halvklass


Vi önskar er en trevlig helg!
Madde, Uno, Markus, Liv och Peggy