Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev klass 6 v.21

Hej!

Den här veckan har vi i NO:n arbetat med att testa olika ämnens pH-värde, d.v.s om det är surt, neutralt eller basiskt. Som indikator så kokade några elever rödkålssaft tillsammans med Andreas. Den lukten är inte den bästa, men vi skrattade lite extra mycket när lukten nådde våra näsor.

I tisdags hade klassen en lekdag i Okka-parken med Rose-Marie och Ann och njöt lite extra då det var fint väder. De spelade bland annat kubb och lekte lite olika lekar på förmiddagen.

I religionen så har Rose-Marie fortsatt arbete med hinduismen. Eleverna kommer att ha ett prov på detta den 30/5. De har fått underlag att träna på inför provet.

På onsdag  mellan 19-20:30 kan ni komma och kolla på resultatet från ert barns nationella prov.
Kan ni inte då så ska vi kolla på en till eftermiddag.

På torsdag ska klassen åka till marmorbruket i Kolmården och vandra cirka 1,5 mil. Eleverna kommer att fixa maten på plats, men de får gärna ha med sig extra dryck och något fika. Vi samlas utanför Pressbyrån vid Resecentrum kl.08:00. Vi beräknar att vara tillbaks på skolan ca 15:30. 

Påminner om följande datum:
Måndagen den 28/5 kommer vi att ha stadsorientering i Norrköping med klassen. 
Måndagen den 4/6 åker vi till Stockholm under hela dagen ( mer info i nästa veckobrev)
Måndag 11/6-13/6 klassresa till Brevik, (mer info kommer)

Vecka 21

Måndag: Idrott utomhus
Hemkunskap grupp 2 (eleverna träffas utanför hemkunskapen vid Västgötebacken senast 8:30)

Tisdag:  Profil. 


Onsdag: Slöjd 
NP-kväll 19-20:30 där man kan komma och titta på sitt barns Nationella prov.
           
Torsdag: Vandring Marmorbruksleden. 
                Samling Pressbyrån vid Resecentrum 08:00.
               
Fredag: Musik 


Ha en trevlig helg

Med vänliga hälsningar
Andreas, Rose-Marie, Ann och Maria O