Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

söndag 27 maj 2018

Klass 4 v.22

Hej
Nu är det inte många veckor kvar till sommarlovet men vi håller i, då vi har flera saker kvar som vi måste hinna med.

På lördag är det äntligen dags för får schackfinalresa mot Västerås. Det tränas på för fullt nu både hemma och i skolan- härligt. Informationen om denna dag ligger HÄR men mejlas även ut till alla.
En påminnelse  swisha pengar till Camilla om du inte har gjort det, så att alla kan få sin tröja till lördag.

I vår Sverigeresa (geografin och biologin) börjar vi närma oss slutet. Det är prov(bedömning) på landskapen i Sverige fredagen den 8/6. Träna kan man bland annat göra på Seterra.se: https://online.seterra.com/sv/vgp/3008
De kommer även ha bedömning v. 23 torsdag 7/6 på frågor som de har gjort till varandra om sina landskap. Detta kommer alla elever att få instudering frågor till samt att de ska använda sina egna anteckningar som de ska ha skrivit medans klasskompisarna haft sina presentationer.

Under nästa vecka ska våra svenska berättelserna vara färdiga och vi kommer att arbeta vidare med att ge varandra respons och bearbeta våra texter. Har redan hunnit börjat läsa några berättelser och  är mycket imponerad över hur duktiga barnen är, mycket spännande och ganska läskiga.

I engelskan kommer vi under nästa vecka kolla av den muntliga och skritliga förmågan samt ha en mindre bedömning på de saker (clothes, body, weather) som vi har arbetat med på lektionerna under de senaste veckorna. Om man vill träna extra så finns det flera arbetsuppgifter i engelska på classroom samt grammatikfilm och övningar om there is/there are.

Som vi tidigare skrev om så ska vi åka till Lillsjön den 5/6. Vi samlas 8.00 och tar oss sedan ner till resecentrum för att ta bussen till Lillsjön. Bussen går 8.25 från Söder tull så det är mycket viktigt att vi alla kommer i tid. Vi är hemma ca 15.35 ( vid Söder tull) och avslutar dagen där ( de som vill får gå med oss vuxna  tillbaka till skolan ). Vi ordnar med lunch till alla (om man vill ta med egen lunch får man det meddela gärna detta då så att vi kan avbeställa lunch. Fyll gärna en vattenflaska och lägg i ryggsäcken. Man får även ta med sig lite fika att ha under dagen (ingen läsk/godis/chips). Tänk även på kläder efter väder och vi är i skogen hela dagen. Om man vill får man ta med sig badkläder för att ta sig ett dopp i Lillsjön.

Lite annan info. Det går löss i klassen så det är bra om ni kolla igenom era barns hår och det är även bra om de barn med längre hår har fläta eller tofs så sprider det sig inte lika lätt.

Kortvecka
v.22
Måndag: Gymnastik halvklass, Färdiga med berättelserna
Tisdag: Veckans ord, Profil
Onsdag: Gymnastik helklass, Joanna ledig
Torsdag: Engelska glosor
Fredag: Engelska bedömning
v23
Måndag Komplediga för schacket
Tisdag  Lillsjön hela dagen
Onsdag Nationaldagen - lediga
Torsdag Sverigebedömning
Fredag   Mångkampsdag och landskapsbedömning

Vi önskar er en skön helg / Joanna, Lotta och Louise