Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 24 maj 2018

Klass 3, Veckobrev v. 21


Hej på er!
Det blir ett långt veckobrev denna vecka men hoppas ni står ut! Det är lite viktig information vi vill dela med oss av om både det ena och det andra. Men först lite vad vi gjort i veckan.

Vi har i veckan provat kamratrespons med hjälp av en bedömningsmodell som kallas ”Two stars and a wish”. Den går ut på att eleverna ska hitta två bra saker och en sak att utveckla. De har fått prova göra detta med en berättelse de skrivit tidigare. Det var väldigt kul att höra hur eleverna gav varandra återkoppling!

I matten har vi prövat att mäta på olika sätt. Vi började pröva mäta klassrummet med våra egna steg och fick fundera på varför detta inte var en särskilt framgångsrik mätenhet. Sen gick vi över till att mäta med och omvandla mellan mätenheterna mm, cm, dm och m. Väldigt roligt kapitel!

Lite annan viktig information inför de kommande veckorna.
Nu måndag, den 28/5, bär det av till Brevik. Vi kommer vara borta måndag till tisdag. Madde och Uno har delat in alla elever i grupper som de ska göra aktiviteter i och vilka som ska sova med vilka. Alla ni föräldrar har fått information skickad till er på mailen om vad man behöver ha med sig och vad vi ska hitta på där.
Viktigt att tänka på är att alla samlas vid pressbyrån vid Lindövägen kl 07.45.
Vi åker buss tillsammans ut till Brevik då.

Vecka 22 kommer även vara teknikvecka för årskurs 1 – 3, så när vi kommer tillbaks från Brevik kommer vi ha lite annorlunda schema. Men vi hänvisar er till schemat vi länkar till här på bloggen.

Måndag den 4/6 kommer det vara hushoppardag här på skolan, 8.30–12.00. Detta för att eleverna ska få möjlighet att ha lektion i sitt nya klassrum tillsammans med ny personal.
Madde kommer då ha lektioner med blivande 1an tillsammans med Lotta som nu varit på nedre gården.
Uno kommer ha lektion med blivande 4an i deras nya klassrum. Rose-Marie skulle ha varit med men hon är tyvärr på skolresa med nuvarande 6orna. Tanken är att det är vi som ska ha klassen i 4an till hösten.
Johanna och Marina kommer under hushoppardagen ha lektioner med deras blivande 2a i vårt klassrum som kommer bli deras till hösten.
OBS: Tänk på att hushoppardagen börjar 8.30. Så vi kommer ha samling som vanligt i vårt vanliga klassrum. Och efter lunch kommer vi ha vår sista lektion i vårt vanliga klassrum igen!

Nationella proven är rättade! För att ni föräldrar och elever ska få se resultaten bjuder vi in till drop-in. Man får komma hit när man har möjlighet under en viss tid och då kommer man få bläddra i proven och ni kommer få se en sammanställning av hur det har gått för ert barn. Uno och Madde kommer finnas tillgängliga om man har frågor.
Drop-in är Måndag 11/6 klockan 15-17. Välkomna då!

Skolavslutningen i år kommer vara 14/6 kl. 8.20 – 10.00. Barnen samlas som vanligt i klassrummet kl 08.20. Kl 08.30 samlas alla vid vår kulle och efteråt samlas vi i klassrummet igen för att önska varandra en skön sommar. Ni alla är varmt välkomna då! Kl 10.00 är det fritids som vanligt för de som anmält detta.


Vecka 22
·       Måndag: Brevik
·       Tisdag:    Brevik
·       Onsdag:   Lila grupp – Bild / Blå grupp – Engelska
·       Torsdag:   Musik och slöjd
·       Fredag:   Idrott i halvklass. Kom gärna ombytt.


Vi önskar er en trevlig helg!
Madde, Uno, Markus, Liv och Peggy