Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 24 maj 2018

Att plugga på inför Ljus-prov klass 5

Hej!
Jag har förmånen att få ansvara för sista delen i No:n innan sommarlovet.
Vi har i några veckor arbetat intensivt med området Ljus-Optik.

På tisdag den 29/5  kommer eleverna att ha ett prov på Ljus-optik. Eleverna ska läsa kapitlet Ljus i grundboken i Fysik/Kemi och de arbetsuppgifter som de gjort i arbetsboken samt alla anteckningar som de har i sin NO-skrivbok. Andreas har varit tydlig med vad det är som eleverna ska ha med sig hem för att plugga på och alla har fått det förväntade resultatet kring området.

Nedan kommer också de filmer som vi sett kring området och som också hjälper eleverna till att förstå området. Klicka på länkarna och titta.

Ljus och skugga

Reflektion och transparens
Konkav och konvex reflektion
Ljusets brytning
Linser
Färger del 1
Färger del 2


Höga insatser ger goda prestationer.
Satsa på att plugga inför provet så kommer det gå toppen.
På måndagmorgon så reder vi ut eventuella frågor eller oklarheter som eleverna har innan det är dags för prover dsgen efter.

Ha det gott!

Med vänlig hälsning,
Andreas