Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

lördag 19 maj 2018

Åk 4 - vecka 21

Härligt härligt med värmen som kommit men oj  vad varmt det blir inne i klassrummet. Alla kämpar på och börjar nu längta till sommaren.

Nästa vecka kommer vi prata om våra stora öar - Öland och Gotland.
I fredags skulle allas landskapsarbeten vara klara. Det är några som ej läst och ändrat de kommentarer som Lotta och Joanna skrivit. De har fått tid till detta i skolan och nu rekommenderar vi läxhjälpen på torsdag, göra hemma eller vara kvar måndag eller tisdag i skolan .för att bli klara.
För att få ta del av växterna och djuren  vi har runt omkring oss så vill vi att man under nästa vecka plockar med sig till skolan  tex löv, blomma, barr eller fotar djur (med mobil) som man ser. Vi vill att alla elever har 3 växter/djur med sig från de naturtyper man är i under veckan tex skogen, staden, havet, sjön, ängen.

I svenskan har vi äntligen börjat skriva våra berättelser. Eleverna skriver så det rycker och det ska bli så roligt att få läsa alla historier. Att tänka på är att vi nu skrivit under flera lektioner i skolan och att vi kommer arbeta på under ca 1 och 1/2 vecka till. Känner man att man hamnar efter är det viktigt att man utnyttjar tiden på läxhjälpen och att man skriver hemma så att man blir färdig i tid.

Vi fortsätter på matematiken och tekniken att att programmera med våra bluebot. Här kommer en egen programmering från Erik där han provar att programmera 3 st samtidigt.
Programmering med blue bot

kort info
måndag - idrott halvklass ute. Joanna ledig
tisdag    - veckans ord, profil
onsdag  - idrott ute i helklass
torsdag  - engelska glosor
fredag   - lämna in 3 växter/kort på djur

Soliga hälsningar Joanna, Lotta och Louise