Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 19 april 2018

Veckobrev v 17, år 2


Hej i vårvärmen!
Den här veckan har vi påbörjat vårt arbeta inför vårt Kolmårdenbesök. Vi märkte att det är Järven som vi kommer behöva arbeta mest med. Den vet vi minst om.

Utvecklingssamtalen lider mot sitt slut för den här gången, tusen tack för alla trevlig samtal. Det är alltid härligt och trevligt att få sitta ner med er och era barn!

Förutom Kolmården har vi också arbetat med:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Lisbeth och Sambakungen), att leva sig in i olika karaktärer och en hel del skrivande. Diamantjakten sid 97.  
Matte – FingerFemman – en strategi att använda vid problemlösning, samt repetition av gångertabellerna. Matteboken sidan 61.
So/No – Kolmården och avslutning av NTA.
Idrott – Uteidrott, Röda vita rosen.

Nästa vecka på tisdag har vi kamratdag, denna gång är det fokus på utelekar! Det kommer vara tisdag hela förmiddagen. För vår del innebär det att idrotten uteblir denna dag, men på fredag har vi idrott som vanligt.

På onsdag nästa vecka ska vi gå konsert, den kommer att handla om björnen Nasse och hans äventyr. Den börjar klockan 9 och vi är tillbaka på skolan till lunchen kl 11. Veckans läsläxa kommer vi därför ge barnen under tisdagen istället, eftersom det krockar med vårt stationsarbete.

Den 3 maj kommer vi besöka Kolmårdens djurpark. Vi kommer att åka buss till och från parken, den dagen kommer vi vara borta mellan 8.20 och ca 14:30.

Ni som inte lämnat in lappen angående klämdagarna i maj måste göra det snarast, det är viktig information för fritids och maten den dagen.

Veckan som kommer:

Måndag:
Tisdag: Kamratdag förmiddagen. Ny läsläxa kap. 24
Onsdag: Konsert i Louis de Geer.
Torsdag:
Fredag: Idrott ute

Hälsningar
Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia