Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 26 april 2018

Veckobrev v. 17-19 klass 3

Hej alla föräldrar!

Vi nöter på med nationella prov här i skolan och snart är alla färdiga! Vi har ett delprov kvar som vi kommer göra nästa vecka. Eleverna har verkligen kämpat med dessa prov! Och vi hoppas att det visar sig i resultaten sen när vi rättar.

Denna vecka har även bjudit på kamratdag, som denna gång hade tema ”Utelek”. Så eleverna fick prova 5 olika lekar tillsammans runt om på skolgården. Vi upplever att dagen var uppskattad av eleverna i klassen! Om inte annat fick vi otroligt mycket frisk luft.

I övrigt rullar matteboken på och vi har haft prov på talområdet 0-10000, där eleverna både fått öva på uppställning med tusental i addition och subtraktion samt multiplikation med 100-tal! Snart har vi bara 2 kapitel kvar i hela matteboken. Även i svenskan börjar vi närma oss slutet på böckerna, och eleverna har ju faktiskt det sista kapitlet i läseboken i läxa till nästa vecka!

Då både v. 18 och v. 19 är korta veckor kommer vi redan nu skriva hur de veckorna ser ut.

Fredagen 4/5 kommer Peggy ha lagledardag. Då kommer Uno och Jennie ha idrotten! Vi kommer vara inomhus då så eleverna kan ha inneskor med sig.
Tisdagen 8/5 kommer eleverna få gå till badhuset och göra simprovet. Tänk på att skicka med både hänglås, handduk och badkläder då!

SAMRÄTTNING
Vecka 20, måndag 14/5 och tisdag 15/5, är det samrättning av de nationella proven i matematik. Uno är därför borta både måndag och tisdag. Madde är borta på tisdagen och Johanna från klass 1 är i klassen.Vecka 18
·       Måndag: Ledigt från skolan.
·       Tisdag:    Ledigt från skolan.
·       Onsdag:   Lila grupp – Engelska / Blå grupp – Bild
            Nationellt prov del. G
            Läsläxa redovisas, kapitel 24.
·       Torsdag:   Musik och slöjd
·       Fredag:   Idrott inomhus i helklass.

Vecka 19
·       Måndag:
·       Tisdag:    Badhuset på idrotten.
·       Onsdag:   Lila grupp – Bild / Blå grupp – Engelska
·       Torsdag:   Ledigt från skolan.
·       Fredag:   Ledigt från skolan.


Vi önskar er en trevlig valborg samt att ni får en skön ledighet under kristihimmelsfärdsdag!
Madde, Uno, Markus, Liv och Peggy