Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 19 april 2018

Veckobrev v. 16 klass 3

Hej alla föräldrar!
Vilket härligt väder vi har börjat få! Men fortfarande är det lite kyligt på morgonen. Så tänk på att skicka med era barn kläder som funkar både för kyliga morgnar och varma lunchraster och eftermiddagar.

Denna vecka har fokus legat på att göra nationella prov i matematiken. Uno var ju hemma måndag och tisdag förra veckan när vi hade planerat att ha den muntliga delen. Så denna vecka har eleverna fått göra den muntliga delen samt två delprov till, ett om räknesätt och ett om symetri och problemlösning. Vi har också haft ett uppsamlingsheat för de elever som missade några delprov i svenska, pga. sjukdom, att göra dessa delar.

Utöver nationella proven har Charlotte avslutat sitt SO område som handlat om hållbar utveckling. Eleverna har fått se en serie från UR som har handlat om olika barn som på olika sätt mätt hur bra vår jord och natur mår. De har sedan fått göra collage i grupper där de fått förklara viktiga begrepp inom hållbar utveckling.

I slutet av maj har våra klassföräldrar planerat en resa med klassen, att åka till Breviks lägergård. För att informera mer om detta har de bjudit in till ett föräldramöte nästa torsdag, den 26/4, kl. 17.30.
Alla barn har fått med sig en lapp hem där ni ska fylla i om ert barn får åka med och om ni föräldrar har möjlighet att följa med dit. Denna lapp kan man antingen lämna till Uno eller Madde eller kan ni ha med den till föräldramötet

SAMRÄTTNING
Nästa vecka är det samrättning av de nationella proven i svenska. Madde är därför borta både onsdag och torsdag. Uno är borta på torsdagen och Johanna från klass 1 är i klassen. 

Schema v. 17

Vecka 17
·       Måndag: Engelska med Rose-Marie
            Nationellt prov - Delprov E
                  Ny läsläxa delas ut.
                  Kapitel 23 redovisas. Kapitel 24 delas ut.
·       Tisdag:    Kamratdag på förmiddagen
            Idrott ute på eftermiddagen.
·       Onsdag:   Lila grupp – Bild / Blå grupp – Engelska
            Nationellt prov – Delprov F
·       Torsdag:   Musik och slöjd
            Elevråd
            FÖRÄLDRAMÖTE 17.30
·       Fredag:   Idrott ute – glöm ej kläder för utegympa!
            Alla kan komma ombytta.
            Vi tackar av Charlotte då det är hennes sista dag.

Hoppas på en trevlig vecka!
Madde, Uno, Markus, Liv och Peggy