Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 12 april 2018

Veckobrev v. 16 år 2


Oxelbergsskolan
 
2018-04-12


Veckobrev v 16


Hej alla föräldrar och barn!

Äntligen har vårsolen kommit fram och man kan börja ta på sig lite tunnare jackor, dock väntar vi på lite mer värme. Enligt väderprognosen kommer den i slutet på vecka 16 då det ska bli 20 grader varmt!!!
Den här veckan (v. 15) är sista veckan för vår student. Vi har också varit på stadsbiblioteket och Therese har haft sina utvecklingssamtal. Jennie börjar på måndag v. 16. För att ni inte ska glömma så finns era tider på anslagstavlan om ni känner er osäkra.

Under denna vecka har vi hunnit jobbat med:

Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Lisbet och Sambakungen), nutid och dåtid, ordklasser, berättelseskrivande samt ordningstal Diamantjakten s. 91
Matte – Repetition, göra klart samt 4:ans tabell. Favoritmatematik s. 49
So/No – Förändringar NTA
Idrott –


Veckan som kommer:

Måndag: Utvecklingssamtal (David, Alma, Lova, Ellen)
Tisdag: Idrottskläder (ute) utvecklingssamtal (Chanell, William, Nils, Dexter)
Onsdag: Läsa upp kapitel 22, Vaccination
Torsdag: Utvecklingssamtal (William, Maida, Emmy, Thilda, Robert)
Fredag: Idrottskläder (ute) utvecklingssamtal (Dexter, Joel, Oscar)


Från och med tisdag v. 16 kommer barnen att ha utegymnastik. Detta innebär att de behöver varma kläder, vantar och ordentliga gympaskor.

Onsdag den 18/4 är det dags för vaccination. Någon av oss pedagoger följer med barnen ner och stannar för att finnas till hands.

Soliga hälsningar
Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia och Evelina