Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 12 april 2018

Veckobrev 15 - klass 3


Hej på er!
Hoppas ni hade ett fint påsklov allesammans. Men framförallt vill vi säga ÄNTLIGEN till att våren här. Som vi har längtat! Barnen tror stundtals att det är sommar och vill helst gå ute i t-shirts, vilket det blir en del ”tjat” om. Vi vill inte att de ska gå bararmade riktigt än då det fortfarande, trots soliga dagar, är ganska kallt. Men barnen påminde oss om att det faktiskt bara är 9 veckor kvar till sommarlov och när vi tittade på kalendern så hade de ju rätt i det. Jisses vad tiden gått fort! 

Det är en del vi ska hinna med innan vi tar sommarlov så vi fortsätter jobba som vi brukar. Just nu håller vi på med mattedelen på våra nationella prov, läseboken ska läsas ut samt ABC-klubbens arbetsbok ska göras klart. Språkskrinet blev vi klara med denna vecka så den sista berättelsen ”På stranden” har de som sista läxa(i språkskrinet) med sig hem i ryggsäcken idag. Berättelsen ska de läsa för 5 olika personer och lämna in senast på torsdag den 19/4. Även matteboken och engelskaboken ska bli färdig innan sommarlovet.

SIMTRÄNING
Nästa vecka på tisdag ska barnen gå till badhuset med Peggy på idrotten. Hon ska checka av hur långt alla har kommit med sin simning. I tvåan var det många som klarade simprovet(simma 6 längder bröstsim samt 2 längder ryggsim i stora bassängen) och nu ska Peggy kolla om det består samt om det är fler som klarar det.

IDROTT UTE
Peggy hälsar att det är utegympa från och med nästa vecka 16. Det är mycket viktigt att eleverna har ordentligt med kläder eftersom det fortfarande kan vara kallt, speciellt på morgonen. Det kan därför behövas en fleecetröja och vantar. Hon påminner även om ordentliga gympaskor och vattenflaska.

SO
Den här veckan har Charlotte börjat jobba med tema hållbar utveckling.  Områdena som vi fördjupar oss i är skräp, vatten och energi. Eleverna har fått berätta vad de gör hemma för att tänka lite extra på miljön och vi har även tittat på filmer som berör ämnena. Eleverna kommer att få göra kollage som de kommer att presentera för varandra vecka 17 då vi avslutar området. 

INFORMATION FRÅN KURATOR
Vår kurator har även gjort ett inlägg på bloggen gällande sommarläger/kollo. Kika gärna in där så ni inte går miste om informationen.
Vecka 16
·         Måndag: Engelska med Rose-Marie Eng.läxan kollas av.
       Nationellt prov i matte – delprov C

·         Tisdag: IN: Läsläxa – Kap 22
                UT: Läsläxa – Kap 23
                BAD

·         Onsdag: BLÅ – Bild / LILA – Eng
                 Nationellt prov i matte – delprov D

·         Torsdag: Musik / slöjd
                 Matråd
                          IN: Läsläxa ”På stranden”
                 Läxhjälp 14.00-14.30

·         Fredag: Idrott ute

Vi önskar er en trevlig helg!

Madde, Uno, Liv, Markus och Charlotte