Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 13 april 2018

hälsningar från Femman!


 Hälsningar från Femman! :) 

I SO,n jobbar vi med historia, Mariette håller på att avsluta temat Vasatiden och vissa som hade missat någon fråga eller missat viktig info har även fått göra kompletteringar på provet om Vasatiden.                                                   
I musiken håller vi på och pratar om folkmusik, konstmusik, världsmusik och populärmusik. Vi har fått ett häfte av Mariette så vi kan öva hemma.
 Denna vecka i NO’n speciellt i slutet av veckan har vi jobbat med ett uppdrag vi fått från Kolmårdens - djurpark inför vårat kommande besök, uppdraget var att vi skulle samla lite information om olika djur.
På idrotten så har vi bara haft fotboll denna vecka. Egentligen så skulle vi haft styrka/kondition i torsdags men Andreas var tvungen att vara med 6:an så det blev fotboll.
I svenskan har vi jobbat med Sj ljuden och vi har fått ett arbetsschema så vi vet vad vi ska jobba med.
Inom matten jobbar vi med procent. Vissa har även uppgifter att göra klart på bingel, de uppgifterna får man göra när det finns tid över.
På engelskan har vi fått ett arbetsschema som gäller för båda v 15 och 16, vi hade även läxförhör på music is my life på fredagen.
På syslöjden gör Y gruppen lite olika saker som tillexempel gosedjur, förvaring eller lappteknik. På träslöjden håller x gruppen på med att göra pussel.
På tekniken håller vi fortfarande på med programering ( men vissa har fått göra Kolmårdens uppdrag om man ville )  Detta är veckans blogginlägg
                                                                    Mvh Tindra och Davin