Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

söndag 22 april 2018

åk 4 vecka 17Hej
Nu vecka och nya kämpar insatser.  Veckorna går undan, känns som tiden till sommarlovet inte är så långt bort. Vi börjar denna vecka med att ställa frågor:"kommer du ihåg från veckans sverigeresa". Eleverna sparar sina resultat så de kan följa hur det gått och vad som ev har varit utmaningar.
Tiden sprang iväg då vi skulle redovisa i små grupper om våra enkla maskiner men nu på fredag kommer det att bli av. Vi kommer börja programmera små robotar denna vecka som heter blue bot. Eleverna kommer göra egna banor och lära sig mera om att skriva egna algoritmer
Bildresultat för blue botNisse var hos oss i fredags och tränade schack. Vi ska förbättra oss på några bra öppningsstrategier och ta det lite lugnare i spelet. Kanske har schackklockorna gjort oss lite stressade men vi backar tillbaka lite. Vi kommer titta på 2 bra sidor i skolan men skickar med de här också  (sida 1  och 2). Vill man läsa lite varför vi jobbar med schack tipsar vi igen om en bra sida. Skickar mejl denna vecka till alla föräldrar som anmält intresse att följa med den 2/6  (bussinfo, betalning och annat).
Vecka 18 är eleverna lediga måndag (klämdag) och tisdag (1 maj).

Kort info
måndag- idrott ute
tisdag - kamratdag fm (kläder efter väder vi är ute )
profil. Bildprofilen åker till konstmuseumet
onsdag - idrott ute alla börjar kl 8.00
torsdag - engelska glosor
fredag - vi redovisar enkla maskiner i teknik


Soliga hälsningar önskar Lotta, Joanna och Louise