Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 1 mars 2018

Veckobrev 9 år 2Hejsan svejsan!
Nu är vi igång igen efter en skön sportlovsvecka, det var det perfekta vädret för att fira sportlov!
Vi har haft en härlig första vecka i skolan, det har varit helt vanliga dagar. Skönt! I tisdags eftermiddag tog vi en promenad till biblioteket, i den hemska snöstormen som var/är. Vi överlevde, men det var stelfrusna barn vi hade när vi var tillbaka!  

Under denna vecka har vi dessutom hunnit jobbat med:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Ronja Rövardotter), vi har även jobbat med dubbelteckning. Vi har även börjat titta på filmen Ronja Rövardotter för att hitta likheter och skillnader mellan bok och film.  Diamantjakten har vi arbetat i till sidan 75  
Matte – Vi har börjat jobba med klockan, och denna gång pratar vi om hela urtavlan. Över och i. I matteboken har vi arbetat till sidan 17.
So/No – Vi har startat med NTA igen.
Idrott – Badminton.

Vi har startat upp med NTA-låda igen, vi arbetade med två olika lådor i ettan. Och nu är det dags igen. Denna gång handlar det om förändringar som sker när man tillsätter olika ämnen med varandra.

Nästa vecka på torsdag förmiddag har vi planerat att besöka S:t Olai kyrkan, där kommer vi möta en präst som kommer guida oss runt i kyrkan. Det ska bli väldigt spännande att få titta närmare och få höra om allt som finns där.

Vi har några andra besök inplanerade de kommande veckorna, dels är det bokprat på biblioteket och dels så ska vi få ta del av ett påsk spel i Lindökapellet. Väldigt händelserika veckor framför oss att vänta!

Den 19-20 mars är det studiedagar. Skolan är stängd men fritids har öppet som vanligt.

Bra att veta är att vi planerar att ha utvecklingssamtal med start veckan efter påsklovet (som är vecka 14). Ni kommer att få inbjudan hem med tid och datum.

Vi påminner om lovlappen, och att den måste tillbaka till skolan senast 6/3.

Veckan som kommer:

Måndag:
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Läsläxa, läsa kapitel 18
Torsdag: Besöka S:t Olaikyrkan
Fredag: Idrott inomhus

Hälsningar
Jennie, Therese, Jens, Eva, Pia och Evelina