Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 30 mars 2018

Veckobrev 13, år 2


Veckobrev v 13

Hej i vårsolen!

En kort, men intensiv vecka är snart slut. Såklart har vi hunnit med att arbeta med en hel del. Till exempel:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Lyckokakan), vi har övat på att skriva en berättelser. Diamantjakten sid 89.  
Matte – Multiplikationstabellerna, en ny tabell denna vecka! Fråga barnen om vilken. ;)  Matteboken sidan 45.
So/No – NTA *2.
Idrott – hinderbana.
                                                                  
Vi kommer inte att ha någon läsläxa över påsklovet, vi hoppas att ni uppmanar barnen at läsa så mycket som möjligt ändå. Gärna dagligen, för att få till ett bra läsflyt och att skapa ordbilder.

Veckan efter påsklovet börjar vi med utvecklingssamtalen, vi har under den här veckan gjort inbjudningar till er föräldrar. Hoppas barnen har lämnat dom till er. Om ni har fått en tid som inte riktigt passar ber vi er att i första hand byta med varandra, går det inte hör ni av er till oss så löser vi det.

Den 3 maj kommer vi besöka Kolmårdens djurpark. Vi kommer att åka buss till och från parken, den dagen kommer vi vara borta mellan 8.20 och ca 14:30. Där kommer vi att få besöka olika djur, fokus kommer främst vara på svenska rovdjur. Som finns i våra svenska skogar. Till detta besök kommer vi arbeta lite kring dessa djur, och få tillfälle att ställa lite olika frågor till djurvårdarna på Kolmården. Ni kommer att få ett papper där ni har möjligheten att välja om barnen vill ha egen matsäck eller kalla pannkakor från skolan. Det kommer en lapp hem, skicka tillbaka den senast den 9 april.  
Veckan efter lovet:
Måndag:
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Nya läsläxa, kapitel 22
Torsdag:
Fredag: Boksamtal på bibban

Påsk-hälsningar

Jennie, Therese, Jens, Eva, Pia och Evelina