Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 9 mars 2018

Veckobrev 10 - klass 2


Morsning korsning där hemma!

Nu börjar vi så sakta få tillbaka våra elever till skolan, förra veckan var det ett rejält bortfall på grund av sjukdom. Välkomna tillbaka säger vi! 

Idag, torsdag, har vi varit och besökt St Olaikyrkan, vi fick en rundvandring där inne och de visade alla intressanta saker som finns i kyrkan! Vi fick träffa en präst och en kantor, dom visade oss kläder som präster har på sig, kläder på dop och så fick vi se och spela på en av Sveriges största orgel! Dom bjöd dessutom på frukt och festis.

Under denna vecka har vi dessutom hunnit jobbat med:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (), vi har även jobbat med dubbelteckning. Vi har sett färdigt på Ronja och funnit både likheter och skillnader.  Diamantjakten har vi arbetat i till sidan 81  
Matte – Vi har börjat jobba med klockan, och denna gång pratar vi om hela urtavlan. Över och i. I matteboken har vi arbetat till sidan 30.
So/No – NTA och studiebesök i kyrkan.
Idrott – Basket.

Vi har startat upp förberedelserna inför utvecklingssamtal tillsammans med barnen. Samtalen kommer äga rum direkt efter påsklovet och ni kommer att få en inbjudan hem ett par veckor innan.

Fredag den 16/3 kommer vi att gå till biblioteket för lite bokprat, där får vi hjälp av en bibliotekarie som visar oss nya och gamla böcker som kan passa 8-9 åringar. Barnen brukar hitta många bra och roliga böcker när vi har dessa boksamtal.
 
Den 19-20 mars är det studiedagar. Skolan är stängd men fritids har öppet som vanligt. Samma vecka ska vi även på ett påskspel i Lindökapell!

När era barn är sjuka måste ni ringa till vårt nya telefonnummer, det fick ni en lapp om i januari. Det är viktigt att ni antingen ringer varje dag, eller om ni vet att barnen kommer vara sjuka flera dagar så måste ni uppge dessa dagars datum.

Vi påminner om lovlappen, och att den skulle tillbaka till skolan senast 6/3. Det saknas fortfarande några stycken. Kom även ihåg att fylla i och lämna in vaccinationslappen!

Veckan som kommer:
Måndag:
Tisdag: Idrott inomhus
Onsdag: Läsläxa, läsa kapitel 19
Torsdag:
Fredag: Biblioteket förmiddag, idrott inomhus

Hälsningar

Jennie, Therese, Jens, Eva, Pia och Evelina