Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 9 mars 2018

Veckobrev 10 - klass 3


 

Textruta: OXELBERGSSKOLAN

Hej alla föräldrar!
Den här veckan har vi fortsatt arbeta med avsnittet ”talangjakten” i språkskrinet och avslutade detta med att de fick skriva en egen berättelse om när de själva ska upp på scenen på en talangjakt. Jätterolig uppgift som på måndag skickas hem med tillhörande läxa. De ska då som vanligt läsa upp sin berättelse för 5 personer hemma. Hjälp dem med utvärderingen så de får så mycket tips och idéer som möjligt inför sin skrivande berättelse på nationella provet. Tips på vad man kan titta på tillsammans:


·         Hur var inledningen?
·         Hur var handlingen?
·         Hur var avslutet?
·         Fanns det en röd tråd genom berättelsen?
·         Hur var rättstavningen?Vi har även jobbat färdigt med instruerande texter och har endast avsnittet om ”stavning och språklära” kvar. Detta ska vi arbeta med på måndag. Sedan har vi arbetat klart med alla delar i språknycklar. Det känns skönt då vi påbörjar vår Nationella prov-period nästa vecka. Vi börjar med delprov A – Tala i grupp. Detta ska bli riktigt roligt!
     


I matematiken har vi gått in på kapitel 3 – Talen 0-10 000. Det blir ett spännande område där vi får öva på positionssystemet, uppställning samt avrunda tal.

Schema v. 11

Vecka 11
·         Måndag: Engelska med Rose-Marie i 6:ans klassrum (vårt klassrum i 4:an J)
          Läxa - Talangjakten
·         Tisdag: Läsläxa 20(En dag av törst) ska redovisas.
   Idrott – Glöm ej idrottskläder, inneskor och handduk
·         Onsdag: BLÅ – Bild / LILA - Eng
·         Torsdag: Musik och slöjd  NP(Tala) påbörjas.
·         Fredag: Idrott – Glöm ej idrottskläder, inneskor och handduk
                    Lämna in Läxan - Talangjakten


GLÖM INTE ATT DET ÄR STUDIEDAGAR DEN 19-20/3.


Vi önskar er en fin helg!
Madde, Uno, Liv, Markus & Charlotte