Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

söndag 11 mars 2018

åk 4 - vecka 11

Showkväll
Nu börjar vi närma oss vänskaps och kärlekskvällen. Den är på tisdagen den 13 mars kl.17.30-19.00. Tack snälla för alla som har möjlighet att hjälpa till med grillning, skänka och baka till denna kväll.
Kvällen kommer börja med korvgrillning, fika, lotterier och tipspromenad. Den avslutas med mycket sång, komedi och dans. Då vi behöver få in pengar till vår schackfinal kommer vi sälja lotter (5:-) och lite att äta. Det kommer kosta 30:- per person, då får man korv, fika och kaffe/saft. Ni som har kryssat för att ni skänker priser och bakat bröd (det går till fikat till kvällen) skulle vi uppskatta om det kan komma till skolan på tisdagen under dagen  (vi behöver ha lite tid till att göra i ordning detta till kvällen).

Ämnen
Vi hade NO bedömning i fredag vilket gick bra.Spännande att få höra alla fysikbegrepp eleverna förklarar ljud med.  Eleverna kommer få tillbaka detta i form av en matris i början av veckan.

I engelskan arbetar vi nu med food/time/house/pets samt tillhörande grammatik, vi kommer att ha bedömning på detta v12 och v13. Receptionsuppgifter finns i classroom.
Från och med nu finns även alla engelska glosor samt veckans ord till kommande vecka i respektive classroom. Det är dock fortfarande viktigt att ni tränar på den både muntligt och i skrift och glöm inte att träna på att skriva meningar också.

I svenskan arbetar vi mycket med läsförståelse men har också börjat ett arbete med att skriva berättelser och just nu lär vi oss mer om personbeskrivningar.

Utvecklingssamtal
Vi kommer att börja planera våra utvecklingssamtal under kommande veckor. Eleverna har samma mentor på samtalen  som de hade i höstas. Klicka på nedanstående länkar och boka tid ni kan för rätt mentor.

Lottas samtalstider - tryck på länk
Joannas samtalstider - tryck på länk

Vill påminna om att det är studiedag mån 19 och tisdagen den 20 mars

Kort info om vecka 11
måndag idrott
tisdag veckans ord, Profil, vänskaps och kärlekskväll
onsdag  idrott
torsdag Engelska glosor
fredag
vecka 12
måndag (v12) Studiedag
tisdag  (v12) Studiedag
onsdag
torsdag bedömning grammatik engelska
fredag

Hälsningar Lotta, Joanna och Anna