Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 15 februari 2018

Veckobrev v. 7 klass 3

Hej alla föräldrar!
Vi fortsätter här i skolan med att arbeta med geometri. Uno utmanar elevernas tänkande och menade i veckan att alla kvadrater var rektanglar. Men hur menade han då? Eleverna är snart färdiga med detta kapitel och det blir faktiskt prov veckan efter lovet. Så vill ni, ta hem boken och öva lite extra!
I svenskan fortsätter vi öva på att skriva texter. Eleverna ska nu producera en rymdberättelse där de ska utgå från en rymdvarelse! Till att börja med fick de hitta på en varelse och rita en bild. Dessa sitter nu i vårt klassrum, och det blev en härlig blandning av både läskiga, gulliga, söta och konstiga varelser! Berättelserna kommer säkerligen bli härliga de med.
Efter lovet kommer våra utvecklingssamtal börja och därför har eleverna också fått förbereda det sista inför dessa. Alla ser vi fram emot hur de blir. Tider har kommit både på mail och i inbjudningskort från era barn, hoppas vi.
Sista veckan innan sportlovet har fyllts med sport i olika former. Vi hade en jättemysig OS-dag i onsdags där barnen fick prova olika grenar som var inspirerade från det riktiga OS. Det var allt från spjutkastning till backhoppning. Samtidigt fick de också fylla i en tipspromenad med frågor om OS. Vi avslutade också veckan med en härlig skridskodag! Och nu hoppas vi ni får härliga sportlov med mycket vila eller sport.

OBS: Glöm ej att sjukanmälningar alltid ska göras genom dexter nu.


Vecka 9
·       Måndag: Engelska med Rose-Marie
·       Tisdag:    Idrott – glöm ej inneskor
                 Ny läsläxa delas ut.
·       Onsdag:   Lila grupp – Engelska / Blå grupp – Bild
·       Torsdag:   Musik och slöjd
Matteprov på kapitel 4
LÄXHJÄLP erbjuds kl:14.00-14.30 (varje torsdag)
·       Fredag:   Idrott inne – glöm ej inneskor!

Hoppas på en trevlig vecka!
Madde, Uno, Markus, Liv och Peggy