Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 8 februari 2018

Veckobrev v. 7 år 2

Oxelbergsskolan
 
2018-02-08Veckobrev v 7


Hej alla föräldrar och barn!

Ännu en vecka har passerat. Snön har varit rolig att leka i och flera av barnen har åkt stjärtlapp på kullen. Den här veckan har Evelina, vår student,  fått pröva på att ha lektioner med klassen och det har gått jättebra. Barnen har skött sig exemplariskt. Denna vecka har eleverna även varit mycket duktiga på att jobba. Applåder och visslingar till dom!! Den här veckan har vi inte gjort något utöver det vanliga utan sparar det till nästa vecka!

Under denna vecka har vi hunnit jobbat med:

Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Ronja Rövardotter), skriva brev, annonser samt faktatexter. Till nästa vecka är det ingen ny läsläxa. Ny läxa kommer under v. 9. Barnen är klara i Diamantjakten och därför ingen ny sida att jobba till.

Matte – Tal i bråkform samt repetition av tidigare räknesätt. Favoritmatematik s. 173
So/No – Yrken
Idrott – Bollsporter

Veckan som kommer:
Måndag:
Tisdag: Idrottskläder (inne)   
Onsdag: OS-dag (stationer i Oxelbergsparken under förmiddagen,
       Kläder efter väder)    
Torsdag: Vilhelms sista dag, vi firar honom lite extra
Fredag: Skridskodag på Bollspelaren. 


Vecka 7 på fredagen ska vi åka skridskor. Vi kommer åka skridskor på Bollspelaren tillsammans med år 3. Barnen får lunch (korv med bröd och festis) men får gärna ta med sig en fikamatsäck med lämpligt innehåll. Ingen läsk är tillåten. Det barnen har med sig som packning får de själva bära men vi hjälper att få på barnen skridskorna om det behövs. Se gärna till att det finns skydd på barnens skridskor.

 Vecka 8 är det sportlov. Skolan är stängd men fritidshemmet är öppet som vanligt.


Soliga och snöiga hälsningar

Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia och Evelina