Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 1 februari 2018

Veckobrev v. 6 år 2

Oxelbergsskolan
 
2018-02-01Veckobrev v 6

Hej alla föräldrar och barn!

Veckorna springer iväg och nu är det bara två veckor kvar till sportlovet som är v. 8. Då är skolverksamheten stängd men fritids har öppet som vanligt. Den här veckan har barnen fått så mycket beröm av vår student som tycker att det är jättelugnt och skönt i vårt klassrum, samt att barnen jobbar väldigt bra. Kul att höra tycker vi! Det som hänt denna vecka är att vi bl.a har varit på stadsbiblioteket, vår student har hållit i lektioner och vi har haft läxhjälp som vanligt på torsdagar.

Under denna vecka har vi dessutom hunnit jobbat med:

Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Ronja Rövardotter), ordklasser, sagor med prinsessor, illska samt artiklar och annonser i tidningar Diamantjakten s. 73
Matte – Multiplikation och kommutativa lagen och division. Favoritmatematik s. 165
So/No – Yrken
Idrott – Bollsporter

Veckan som kommer:
Måndag:
Tisdag: Idrottskläder (inne)   
Onsdag: Läsa upp kapitel 17
Torsdag:
Fredag: Idrottskläder (inne) Vi går till stadsbiblioteket.


Vecka 7 på fredagen ska vi åka skridskor, vi har skickat med en lapp hem med lite information angående skridskor och hjälm. Ni som inte har lämnat in besked angående skridskoinnehav lämna lappen snarast! Då har vi möjlighet att hjälpa ert barn om ni saknar skridskor. Vi kommer åka skridskor på Bollspelaren tillsammans med år 3. Barnen får lunch (korv med bröd och festis) men får gärna ta med sig en fikamatsäck med lämpligt innehåll. Ingen läsk är tillåten. Det barnen har med sig som packning får de själva bära men vi hjälper att få på barnen skridskorna om det behövs. Se gärna till att det finns skydd på barnens skridskor.

Från och med ½-18 ska ni ringa in till vår telefontjänst Dexter och rapportera in om ert barn är sjukt. Information om detta har ni fått ut på en separat informationsblankett. Hör av er om ni saknar. Anmäl ej sjukdom till fritidstelefonen!!

Helgen v. 5 är det avlusningshelg. Oavsett om ert barn har symptom på löss eller inte vill vi att ni lusar era barn denna helg för att minska smittorisk.


Soliga och snöiga hälsningar

Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia och Evelina