Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 16 februari 2018

Veckobrev klass 6 v.8-9

Hej!

Den här veckan var intensiv då vi varit iväg på olika besök.
I tisdags och idag har vi varit och besökt Anna-Stinas ateljé i Åby. Där har vi skapat tillsammans och resultatet av vårt skapande kommer Anna-Stina att visa tisdagen efter lovet. Tavlorna kommer också att visas för er när vi har myskvällen. Anna-Stina gav stort beröm till båda grupperna.
Under onsdagen hade vi OS-dag på skolan och där barnen var indelade i grupper från förskoleklass till årskurs 6. NT besökte oss och det fanns ett reportage i tidningen ifall någon läste det. Sedan hade vi lite alla hjärtans dag mys och eleverna fick en ros med sig hem.

Vi uppfattade också att många elever och vårdnadshavare var och besökte Djäkneparksskolan i onsdags när det var öppet hus. Det
GLÖM inte att språk och profil-lapparna ska lämnas in senast fredagen den 2:e mars.

I torsdags var vi på vinterdag vid Oxmyren utanför Åby. Där hade vi en härlig vinterdag tillsammans och vi fick bl.a. leta efter djur i snö och klura kring varför växter kan vara gröna på vintern. Eleverna fick också i grupp fundera kring hur de kunde bevara värmen bäst från en vattenflaska fylld med varmt vatten. Det fanns fler olika lösningar på detta.
Sedan var det dags för isvak och det var många som ville prova. Tjejerna fick börja och grabbarna avslutade innan det var dags att basta. De som inte ville bada isvak peppade kompisarna.

Eleverna har fått i läxa att under lovet lämna och låna nya läseböcker på biblioteket, samt arbeta med Bingel och då uppgiften som heter Träna inför NP. Är cirka 80 minuters arbete.

Vecka 8 = SPORTLOV

Måndag: Idrott 

Hemkunskap grupp 1(eleverna träffas utanför hemkunskapen vid Västgötebacken senast 8:30)


Tisdag:  Profil, sista simningen för vissa elever.
              Matteläxan Bingel kollas av och ny läxa ges ut.
              Anna-Stina kommer med tavlorna.

Onsdag: Slöjd


Torsdag: Idrott
          
Fredag: Musik

Ha en trevlig helg och lov.

Med vänliga hälsningar!

Andreas, Rose-Marie, Maria O och Ann