Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 9 februari 2018

Veckobrev klass 6 v.7


Hej!

Idag hade vi en underbar skridskodag vid Himmelstalund. Solen sken och barn har åkt skridskor hela tiden. Både vuxna och barn kommer nog att känna av dagen lite imorgon, men det är det värt.

Den här veckan har ju två dagar gått till att göra de nationella proven i svenska och känslan är att det gått bra för eleverna. Skönt att den delen är klar nu, matematiken är ju den 10:e och 12:e april.Nästa vecka kommer det bli en lite upplevelse-vecka. På tisdag kommer grupp 1 att samlas vid Pressbyrån utanför resecentrum kl. 8:20 och åka till Anna-Stina Gerdin i Åby som var hos oss för en vecka sedan och pratade om skapandeprojektet. Grupp 2 kommer att åka samma tid fast på fredag. Se information nedan från Anna-Stina:

Hejsan!

Jag heter Anna-Stina Gerdin och förutom att jag arbetar på Jurslaskolan som fritidspedagog är jag konstnär på deltid. Jag har varit i klassen och visat en film om hur det kan gå till när jag skapar en tavla. Barnen fick även se en tavla som jag har målat och vi pratade om vad de såg och hur de trodde att jag gjort den. Jag fick flera intressanta frågor om att vara konstnär, hur jag skapar och om försäljning av tavlor.  Barnen var mycket engagerade och det var en väldigt trevlig stund.
Nu är deras tur att få skapa! De ska besöka mig i min ateljé i Åby där vi kommer att flöda med färg på ett sätt som är svårt i ett klassrum. Tillsammans kommer vi att skapa en stor tavla där vi lägger saker och häller färg på för att se vilka avtryck föremålen ger. Det är alltså verkligen viktigt att barnen bär kläder som tål färgfläckar. Vi kommer att använda skyddskläder men av erfarenhet vet jag att färgen ofta letar sig förbi dessa när man kommer igång med skapandet. Långt hår behöver vara uppsatt så att ingen får färg i det. Vi jobbar med akrylfärg som är vattenlöslig men när den har torkat är det jättesvårt att få bort den.
Till skaparträffen ska barnen ha med sig några saker som de tänker kan ge ett avtryck på tavlan. Det kan vara något naturmaterial eller något som ändå ska slängas. Ett hett tips är att leta igenom återvinningen…
Det ska vara något som de kan skiljas ifrån eftersom föremålen stannar kvar på tavlan.
Skickar med filmen här nedan om det är någon som vill se den igen.

Med vänlig hälsning
Anna-Stina

Nu på onsdag är det OS-dag på skolan och alla elever kommer att göra olika moment runt omkring Okka-parken.
Glöm inte att det också är ÖPPET HUS på Djäkneparksskolan denna dag, alltså den 14/2. Viktigt att eleverna går dit och frågar om skolans profiler och språk m.m. Kuratorn Eva Pedersen var och pratade med klassen i onsdag om detta.

Ni (vårdnadshavare och barn) är välkomna på en informationsträff  hos oss på Djäkneparksskolan onsdagen den 14 februari kl 17.30 i skolans matsal där vi vill informera er om vår verksamhet på skolan.

Det är fri parkering på skolområdet under kvällen.

På torsdag kommer vi att ha en vinterdag tillsammans med Anette som håller i kommunens Ekotur-buss. Vi kommer att titta på hur växt- och djurlivet syns på vinter och dagen kommer att avslutas med isvaksbad och bastu för de elever som vill. Eleverna kommer att få ha en sele fastspända på kroppen så att vi kan dra upp dem om de skulle hamna i panik. Givetvis är isvaksbadet frivilligt och barnen kan ha med sig kläder ( antingen badyxor, baddräkt, eller så kan de ha byxor och tröja som de inte är så rädda om). Eleverna ska också ha med sig handduk och extra underkläder.
Tänk på att vi kommer att vara där en heldag mellan 9-15:30 så tänk på att barnen har på sig varma kläder, gärna extra vantar och strumpor. Det är bättre att de kan ta av kläder än att de fryser för då blir dagen inte lika positiv. Eleverna får ha med sig varm dryck och något mellanmål. Lunch serverar vi ute i naturen.

Det blev mycket info denna vecka, men så är det ibland :)

Vecka 7

Måndag: Idrott- Handboll, Glöm inte inneskor. 

Hemkunskap grupp 2 (eleverna träffas utanför hemkunskapen vid Västgötebacken senast 8:30)


Tisdag: Samling Grupp 1 8:20 Pressbyrån vid Resecentrum, Besök Ateljé
              Profil. Simning för vissa elever.
              Matteläxa delas ut och samlas in. Läxan är tisdag-tisdag.

Onsdag: OS-dag
                Alla hjärtans dag

               Öppet hus på Djäkneparksskolan mellan
Torsdag: Vinterdag med isvaksbad.
                Ta med varma och extra kläder. Tänk på att ha varma skor.
                
Fredag: 
Samling Grupp 2 8:20 Pressbyrån vid Resecentrum, Besök Ateljé

Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar!

Andreas, Rose-Marie, Maria O och Ann