Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 2 februari 2018

Veckobrev klass 6 v.6

Hej!

Denna vecka har vi i svenskan förberett barnen lite extra inför nationella proven som är nästa vecka på tisdag och torsdag. Eleverna kommer att få ha med sig någon dryck (ej läsk) och något att tugga på då provdelarna kommer att hålla på under hela förmiddagen.

I matematiken arbetar vi med att stärka olika matematiska områden hos var och en. Eleverna har fått en läxa som de ska lämna in till Andreas senast tisdag nästa vecka. Just nu repeterar Andreas och Maria O de fyra räknesätten och hur eleverna ska tänka kring decimal, bråk och procent-tal.

I No:n arbetar vi vidare med kroppen. Den här veckan har vi gått igenom matens väg genom kroppen. Mag-och tarmsystemet kommer eleverna att ha läxförhör på onsdag efter lunch, alltså inte torsdag då de också har nationella prov i svenska. Vi har också fortsatt arbetet med energikällor i fysiken.

På idrotten har vi denna vecka lekt lekar och spelat handboll. Nästa vecka är det handboll på måndag och ingen idrott på torsdag.

I onsdags var vi på konsert i Louis De Geer och tittat på elever ifrån De Geer gymnasiets musikklass som hade en timme sång och dans tillsammans med Norrköpings symfoniorkester. De som uppträdde var jätteduktiga!

Idag har vi haft besök i klassen från en konstnär som heter Anna-Stina Gerdin och hon arbetar i Åby.
Det var ett första besök från henne då vi under vecka 7 ska besöka hennes ateljé i Åby och barnen ska tillsammans skapa en konst som vi sedan kommer att visa på vår showkväll i form av en vernissage. Anna-Stina bad också eleverna att samla på sig olika saker som de ska ha med sig till henne då de ska skapa.
Det var väldigt intressant att få en inblick i hur konst kan skapas.

Nästa fredag är det skridskodag tillsammans med klass 5. Eleverna serveras lunch från skolan, men de får ha med sig någon varmdryck med tillbehör om de vill. Eleverna samlas antingen på skolan klockan 8:00 och går med Andreas eller vid Söder Tull kl.8:30.
Vi beräknar vara tillbaks vid Söder Tull ca 13:10.

Nu är klassresan bokad och första delbetalningen är betald. Hella och Alexandra gjorde den första inbetalningen i onsdags. Så nu är det helt klart att det blir klassresa mellan den 11-13:e juni. Det känns fantastiskt roligt, men också lite sorgligt att se fram emot slutet.

Vecka 6

Måndag: Idrott- Handboll, Glöm inte inneskor. 

Hemkunskap grupp 1 (eleverna träffas utanför hemkunskapen vid Västgötebacken senast 8:30)


Tisdag:  NP-prov Svenska (eleverna får ta med dryck och något som ger dem extra energi, inget godis dock.) 
               Profil. Simning för vissa elever.
            Matteläxa delas ut och samlas in. Läxan är tisdag-tisdag.

Onsdag: Slöjd.
               Läxförhör Mag-tarmsystem.


Torsdag: Ingen Idrott, NP svenska
                
                Läxhjälp 14:20-15:00
               
Fredag: Skridskodag Samling skolan 8:00 eller Söder Tull 8:30.

Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar!

Andreas, Rose-Marie, Maria O och Ann