Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 8 februari 2018

Veckobrev 6 - klass 3

Hej alla föräldrar!
Nu är det snart helg…igen. Rackarns vad veckorna går undan. Vi jobbar väldigt mycket just nu med att förbereda oss inför NP i svenska. Vi skriver, skriver och skriver! Men det är roligt och vi utvecklas hela tiden. Det som är så bra med detta är att vi lätt kan bedöma alla dessa testdelar och ser klart och tydligt vad var och en behöver träna mer på och utveckla. Vi kan även visa er föräldrar detta underlag på utvecklingssamtalet så även ni ser vad ni kan stötta ert barn med hemma.

Men vi har även hunnit med våra mattepass med att mäta och titta på räta vinklar osv, tittat på experiment, förberett våra utvecklingssamtal, haft engelska, idrott och slöjd men även unnat oss härlig pulkaåkning J Det är klart att vi ska passa på nu när vi har så mycket härlig snö.

Förra helgen var det luskammardagar men tyvärr blev vi inte av med dessa envisa lusar ändå. Vi har fortfarande fall i klassen så vi ber er alla att luskamma era barn ännu en gång.

LITE INFORMATION
Eftersom vår administratör Pia Sävström snart kommer att bli sjukskriven så kommer vår Peggy att lånas ut till vissa av dessa uppdrag som Pia har. Därför räcker inte Peggys tid till att vara inne hos oss mera.

BREV FRÅN CHARLOTTE
Hej på er där hemma! I några veckor framöver kommer eleverna att få med sig en engelskaläxa hem. Varje vecka kommer eleverna att få 10 glosor som tillhör kapitlet i arbetsboken ”Learn English”. Eleverna ska kunna känna till ordens betydelse samt uttala, skriva och stava dem rätt. Vi går även igenom orden i skolan så att de är väl förberedda innan förhöret.  Eftersom grupperna har engelska varannan vecka så kommer de varannan gång att få med sig glosorna från engelskalektionen och varannan vecka får de med sig glosorna hem inför kommande engelskalektion.

VIKTIGT!!! Glöm inte att det är februarimånad nu och all sjukanmälan görs i Dexter.

Schema v. 7

Vecka 7
·         Måndag: Engelska med Rose-Marie i 6:ans klassrum(vårt klassrum i 4:an J)
·         Tisdag:  FETTISDAGEN – Glöm ej att äta en samla J
    Läsläxan ska redovisas – Ingen  ny läxa delas ut.
                 Idrott – Glöm ej idrottskläder och inneskor
·         Onsdag: ALLA HJÄRTANS DAG
                  OS-tävlingar i Okkaparken m. hela skolan 9-11
·         Torsdag:Engelska glosförhör
              Musik och slöjd
  •   Fredag: Idrott – Glöm ej idrottskläder och inneskorTrevlig helg önskar Madde, Uno, Liv, Markus & Charlotte