Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 1 februari 2018

Veckobrev 5 - klass 3

Hej!

Den här veckan kom Maddes student Charlotte hit till oss. Hon ska vara hos oss i 9 veckor. Hon är givetvis varmt välkommen och om ni tittar i era barns mappar så ligger där ett litet brev från henne.

På måndagarna nu framöver ska Rose-Marie välkomna barnen in i hennes klassrum, 20 min/grupp, för att ha engelska. Tanken är dels att de ska få bekanta sig mer med henne som lärare men också få bekanta sig med det klassrum de kommer ha efter sommarlovet då de börjar fyran.

Den här veckan har vi fortsatt arbeta mycket med att skriva. Vi tränar så mycket vi kan för att förbereda oss på bästa sätt inför nationella proven. Vi har bland annat skrivit en deckare. Hur spännande som helst! Det vi behöver träna mest på är rättstavning och att sätta ut punkter på rätt ställen.

Vi har också fått träna på ett nytt nationellt prov. Den här gången fick de lyssna på två korta faktatexter om hur en säl och en fågel sover. Först fick de en stencil med tillhörande uppgifter. Uppgifterna var flervalsuppgifter där barnen skulle markera ett av de fyra alternativ för att visa att de förstått faktatexten. Sedan fick de skriva egna faktatexter om sälen och fågeln med hjälp av stödord.
  
På matematiken mäter vi i cm och övar oss på att använda linjal. Vi har även repeterat punkt, linje och sträcka.

Till er kännedom så kommer Madde vara föräldraledig på onsdagar under vårterminen. Pedagogerna i klass 2 kommer att stötta upp i vår klass om det skulle behövas.

VIKTIGT!!! Glöm inte att det är februarimånad nu och all sjukanmälan görs i Dexter.

Vecka 6
·         Måndag: Engelska med Rose-Marie i 6:ans klassrum(vårt klassrum i 4:an J)
·         Tisdag: Läsläxan ska redovisas.
                 Idrott – Glöm ej idrottskläder, inneskor och handduk
·         Onsdag: Bild – blå / eng - lila
·         Torsdag: Musik och slöjd
        Fredag: Idrott – Glöm ej idrottskläder, inneskor och handduk

Schema v. 6

Trevlig helg önskar Madde, Uno, Liv, Markus & Peggy