Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 8 februari 2018

Klass 4 - vecka 7


Hej

Alla på snö
Nu på måndag är det äntligen dags för alla på snö. Vi samlas kl 8.00 på skolan och är tillbaka ca 14.00 då vi slutar för dagen. Tänk på kläder, använd pappret ni fått av oss tidigare, eftersom vi är ute hela dagen och möjligheter till att gå in inte finns. Man får ta med varm dryck och lite fika. Eleverna får 2 hamburgare och dricka. Innan vi åker hem får de frukt och drickyougurt. 

OS-dag
Onsdagen den 14/2 har hela oxelbergsskolan OS-dag. Vi samlas som vanligt 8.20 på skolan och kommer sedan att spendera fm ute i Okkaparken, så tänk på kläder efter väder. Vi äter lunch på skolan.

Föräldramöte
Vi vill påminna er om att det är föräldramöte på tisdag den 13/2 kl 17.30 och vi vill åter igen påminna om vikten av att komma då klass 4:a går in i ett nytt datorprojekt, med nya program och appar. Vi kommer att ha en workshop med er föräldrar precis som vi har haft med era barn så att ni också är med på tåget och kan stötta era barn. Välkomna!

Torsdagen den 15/2 är det prov på kristendomen. Använd boken, träna på era anteckningar och använd er av det stöd "pappret" som finns på classroom i religionklassrummet.
Efter lovet kommer vi att börja med geografi och Sverige.

Fredagen efter lovet  (2/3) kommer vi att ha bedömning i matematik i geometri området som vi jobbat med. Eleverna får välja om det vill jobba ensam med en uppgift eller om de vill arbeta med en annan uppgift i par. Par uppgiften ligger på en högre nivå och de som väljer detta kommer jag spela in när de genomför denna (bara ljud). Följande förväntat resultat ska de kunna (filmer och uppgifter finns i classroom att ta del av )
Jag räknar ut ytan (arean) på ett föremål
Jag räknar ut omkretsen på ett föremål
Jag räknar med multiplikationstabellerna och  divisionstabellerna 1-10
Jag räknar multiplikationstal inom talområdet 1-1000
Jag räknar och mäter vinklar
Jag använder -gör en tabell för att lösa problem

Lotta saknar fortfarande många lappar om multiplikationen som skulle hem för information och påskrift. Känns viktigt att alla tar del av detta och att vi tillsammans hjälps åt att alla kan tabellerna.

Bildresultat för minionVeckan kortinfo
Måndag: Alla på snö
Tisdag: Veckans ord, profil/simning. Föräldramöte 17.30
Onsdag: OS-dag på fm . Alla hjärtans dag
Torsdag: Prov kristendomen (inga eng glosor)
Fredag:


Glöm inte att det är sportlov v.8!

Härliga snöhälsningar från Lotta och Joanna