Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 18 januari 2018

Veckobrev klass 6 v.4

Hej!

Veckan har rullat på och vi har nu startat upp allting. I SO:n fortsätter vi att arbeta med Stormaktstiden och eleverna kommer att ha prov på området nästa torsdag. Grundboken och elevernas anteckningar är underlag som de ska läsa inför provet.

Andreas och Rose-Marie var på Djäkneparksskolan i måndags och fick information om överlämning, klassindelning etc. (Djäkneparksskolan har bjuder in till träff se separat blogginlägg)

I No:n har nu alla valt energikälla som de ska skriva en faktatext om samt debattera om inom några veckor.
Detta förväntas eleverna gällande temat Energi:

  • Du ska kunna olika typer av energikällor och deras påverkan på miljön samt energianvändningen i samhället.
  • Du ska källkritisk kunna granska och tolka information samt argumentera för någon energikälla.
  • Du ska skriva en faktatext om en energikälla. 
I biologin fortsätter vi med temat Människokroppen och har denna vecka påbörjat området sex och samlevnad. Eleverna fick första lektionen prata i par om vilka tankar de har kring området. Vi skrev upp ord och tankar på tavlan som eleverna diskuterat i sina elevpar, sedan samtalade vi om det tillsammans.  Nästa vecka kommer vi att fokusera på prata om hur vet man att man är kär? Respekt och ords betydelse. Vi har också en frågelåda där eleverna kan lägga i frågor som de kanske inte vill lyfta i helgrupp men som Andreas sedan kan ta upp i klassen. 

I matematiken är det mycket repetition inför de nationella proven. Vi ser till så att eleverna är väl förbereder och har de kunskaper/verktyg som de behöver. Matteläxan är individuellt styrda av Andreas och Maria O.

På måndag kommer grupp 1 att ha hemkunskap vid Västgötebacken. Eleverna träffas vi ICA Strömmen vid Skvallertorget senast 8:30. Andreas har kollat så att alla hittar.


Information från New Body-gruppen:

Hej!

På senaste föräldramötet bestämde vi att vi att klassen ska sälja Newbody för att tjäna ihop de sista pengarna till vårens klassresa. Om varje elev säljer 15 pkt för 150 kr så slipper vi frakten på leveransen, inget krav alltså men då tjänar vi mer pengar :)

Var och en följer länken som är bifogad sist i det här mailet och skapar sin egen webbshop under vår gemensamma grupp. Alla lägger in sina beställningar löpande i sin webbshop, när försäljningen är slut klarmarkerar varje säljare sina ordrar. Jag och Samir skickar sedan in beställningen. 

Vi meddelar senare var och när ni hämtar paketen. Swisha alla betalningar till Alexandra på nummer 073-362 03 34, märk betalningen med elevens namn och Newbody. Två kataloger till varje elev kommer delas ut i klassen i slutet av den här veckan eller början av nästa.

Hälsningar Ulrika Karlsson Greiff (Knuts mamma), 
Slå en signal om du har några frågor 0707-68 61 87

Länken:


Klassresan är nu bokad på Brevik och den kommer att vara måndagen den 11:e juni till onsdagen den 13:e juni. Det ska bli jätteroligt att avsluta med barnen med denna upplevelse.


Vecka 4
Måndag: Idrott- Redskapsgymnastik, Glöm inte inneskor. 
Hemkunskap grupp 1 (eleverna träffas utanför Ica Strömmen senast 8:30)Tisdag: Profil. 

              Matteläxa delas ut. Läxan är tisdag-tisdag.

Onsdag: Slöjd.

               
Torsdag: Idrott- kondition/styrka.
                svenska-läxa
                Läxhjälp 14:20-15:00
               Prov stormaktstiden.
Fredag: Engelska läxa


Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar!

Andreas, Rose-Marie, Maria O och Ann