Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 25 januari 2018

Veckobrev år 2

Veckobrev v 5

Hej alla barn och föräldrar!
Ännu en vecka har passerat och vi har hunnit ha både snöstorm och lervälling. Idag, torsdag, får man till och med vårkänslor när man går ut på skolgården. Lite varmare i luften, solen skiner och snön försvinner fort!
Under denna vecka har vi hunnit jobbat med:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Ronja Rövardotter), ordklasser (verb, substantiv och adjektiv) och hur man skriver en tidningsartikel. Diamantjakten s. 69
Matte – Repetition av multiplikation. Favoritmatematik s. 153
So/No – Vi har pratat om olika yrken och vilka olika funktioner de har i vårt samhälle.
Idrott – Bollsporter

Veckan som kommer:
Måndag: Vi får en student till vår klass. Hon heter Evelina.
Tisdag: Idrottskläder (inne)   
Onsdag: Läsa upp kapitel 16
Torsdag:
Fredag: Idrottskläder (inne) Vi går till stadsbiblioteket.


Vi påminner de som inte lämnat in skridskolappen att göra det så fort man kan!

Under vecka 5-15 kommer vi ha en student från Campus Norrköping i vår klass. Hon heter Evelina Kasselstrand och går sitt sista år på lärarutbildningen vilket innebär att hon kommer att testa på hur det är att ha ett helhetsansvar i klassen (med hjälp av oss andra pedagoger förstås!)

På fredag den 2/2 ska vi gå till stadsbiblioteket för att lyssna på någon bibliotikarie som tipsar oss om bra böcker vi kan läsa samt låna egna tyst läsningsböcker.


Soliga hälsningar

Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia