Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

torsdag 18 januari 2018

Veckobrev år 2

Veckobrev v 4

Hej där hemma!
Nu är andra veckan i skolan snart slut, skönt att vara igång! Vi har arbetat flitigt hela veckan. Vi har också hunnit med att gå till biblioteket, haft en laboration om våra sinnen, läst våra böcker, skrivit så att pennorna glöder och räknat så att vi blir alldeles yra! Härlig vecka, helt enkelt!
Under denna vecka har vi dessutom hunnit jobbat med:
Svenska - Avkodning av text samt läsförståelse, högläsning (Den magiska kepsen), övat att sätta text i rätt ordning och konsonanter/vokaler. Diamantjakten s. 65
Matte – Fortsatt övat på multiplikationstabellen 2 och 10, och multiplikation och kommutativa lagen. Favoritmatematik s. 145
So/No – Vi har övat på att använda våra sinnen. Vi har smakat, luktat, lyssnat, tittat, känt och balanserat! Fråga gärna barnen om hur vi gjorde!

Idrott – Bollsporter

Veckan som kommer:
Måndag:
Tisdag: Idrottskläder (inne)   
Onsdag: Läsa upp kapitel 15
Torsdag:
Fredag: Idrottskläder (inne)

Vi påminner de som inte lämnat in sportlovslappen att göra det, det var sista dagen den 18/1. Vi behöver veta snarast!

Vecka 7 på fredagen ska vi åka skridskor, vi skickar med en lapp hem med lite information angående skridskor och hjälm. Mer detaljerad information kommer.

Tidigare i veckan fick vi information om ett nytt sätt att meddela sjukdom på, det är väldigt viktigt information som borde kommit hem till samtliga vårdnadshavare. Vi var aningen för snabba när vi skickade hem det, för barnen fick bara ett papper var. Några av barnen borde fått två! Vi mailar ut till alla föräldrar, om man vill ha på papper också kan man svara på det mailet så fixar vi det till er.

Snöiga hälsningar
Jennie, Therese, Jens, Eva och Pia