Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

söndag 21 januari 2018

Klass 4, v.4

Hej
Studiebesök
I torsdags var vi på studiebesök i S:t Olai och fick träffa prästen Vivecka och organisten Emil. Barne var mycket intresserade och fråga mycket. Vi fick lära oss om vad prästen kläder heter, hur en orgel fungerar och vilka saker som finns i en kyrka och hur de används. Mycket roligt och givande.

 Schackfyran
Nu är det snart dags att få spela schack igen mot andra skolor. Lördagen den 27/1  är det dags. Länsfinalen spelas  i matsalen i Anders Ljungstedts gymnasium på Anders Ljungstedts gata 1 i Linköping. Tävlingen avgörs i två finalheat Vi kommer spela på fm mellan kl. 08.30-11.45. Det har löst sig med skjutsar till Linköping denna dag (eleverna får hem detta schema på måndag).  Vi samlas kl.7.40 på skolan  för avprickning, om ngn samlar sin bil och åker direkt måste ni höra av er  till Lotta. Det kan vara bra att ha med sig lite energi att stoppa i sig mellan partierna. Det finns en liten kiosk som man kan handla i. Alla spelar 4 partier.

Alla på snö
Måndagen den 12 februari är vi bjudna av Norrköpings kommun att åka skidor i Yxbacken. Det ingår hyra av skidor, liftkort och lunch för oss alla denna dag. Det kommer även finnas pedagoger som hjälper de som är osäkra eller som kanske aldrig har åkt.  För att vi snabbt ska komma ut i backarna behöver de ha in information av varje elev så att de kan få rätt utrustning. Vi skickar med den lappen imorgon men den finns även HÄR. Klicka gärna på 2 lappar till - INFO  och BROSCHYR

Djäknepark
Djäknepark bjuder in till öppet hus. Se bilaga:


Hjärtans dag- vänskaps kväll
Den 21/1 är det kramens dag och den 14/2 är det alla hjärtans dag. Eftersom vi inte hade ngn julfest med klassen vill vi bjuda in er föräldrar med lite kärlek och vänskapssång. Vi kommer att ha detta i vecka 9 (dag ännu inte bestämt, kommer nästa blogg), mer info kommer

Veckans kortinfo
Måndag: idrott, 10 min tabell, Lotta kurs em
Tisdag: Veckans ord, profil/simning, 10 min tabell
Onsdag: idrott, 10 min tabell
Torsdag: Engelska glosor, 10 min tabell
Fredag:
LÖRDAG: Schackfyran i Linköping

Ha en trevlig helg
önskar Joanna, Lotta och Anna