Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 26 januari 2018

Klass 3 - Isägg!

 

I trean hade Uno planerat att göra ett litet experiment. I vanlig ordning tog han en kort promenad på lunchen för att ladda innan lektionen. Då hittade han 3 isägg i Oxelbergsparken! Tänk, denna ovanliga och sällsynta fågel hade lagt tre ägg, mitt här i Oxelbergen! Häftigt tänkte Uno.
Så dessa ägg tog han med sig till skolan och eleverna fick smaka, känna, lukta... ja undersöka dem helt enkelt. Vi hällde sedan salt och karamellfärg över äggen för att se vad som hände.
Och så klart övade vi oss på begreppen i NO - fast just idag blev det fokus på hypotes. För vad händer egentligen med äggen nu? Och vad blir kvar i skålarna på måndag?
En väldigt rolig eftermiddag där eleverna fått undersöka verkligheten!