Hos oss får eleverna känna trygghet och glädje. Här utmanas eleverna att nå nya kunskaper och hela tiden öka sitt lärande. Vi arbetar aktivt för att möta varje elev utifrån sina förutsättningar och de får stegvis ta ansvar för sitt eget lärande. Här möter eleverna engagerade, kunniga och professionella pedagoger, som arbetar utifrån aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Vi har nära till både natur och kultur vilket vi utnyttjar i vår verksamhet. Du hittar oss i hjärtat av Oxelbergen. Vi ser fram emot att möta just ditt barn.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev klass 6 v.5

Hej!

Veckan har varit bra. Eleverna har fortsatt att arbeta på med olika ämnen och de är på gott humör.

I torsdags hade de prov på Stormaktstiden och de upplevde att det gått bra. De som var sjuka i torsdags/fredags behöver göra provet i början av nästa vecka.

Vi har denna vecka i NO:n och området sex och  samlevnad diskuterat utifrån elevernas frågor som de lagt i frågelådan. Det har varit frågor som t.ex Vad gör man om man får stånd i klassrummet? till frågor som Är alla nyfödda blåögda?
Vi har också diskuterat ord som man säger till varandra  då man är exempel arg, ledsen, retsam etc.
Prata gärna med barnen om dessa lektioner och lyssna på vad de tar med sig från våra diskussioner.

Den här veckan var Rose-Marie sjuk fyra dagar och Andreas var på utbildning en dag. Andreas hade klassen då RM var sjuk. Några elever oroar sig när vi är borta och får tankar att vi ska sluta, vilket INTE är fallet. Andreas har pratat med barnen om detta och samtala gärna med era barn kring ovanstående oroligheter.

Vi kommer att ha läxförhör på området mag-tarmsystem torsdagen den 8/2. Eleverna har läxa att göra klart arbetshäftet till nästa torsdag.Häftet och sidorna 42-51 i grundboken är det underlag som de ska träna på.

Fredagen den 9/2 är det skridskodag. Kolla upp om ni har eller kan låna skridskor. Skolan har tillgång till några skridskor som barnen kan låna också.
Vi åker tillsammans med klass 5. Lunch serveras från skolan.

Nästa vecka är grupp 2 som har hemkunskap. De träffas direkt vid lokalen som alla varit och haft en lektion i och som ligger vid Västgötebacken. Lektionen börjar 8:30.


Vecka 5
Måndag: Idrott- Handboll, Glöm inte inneskor. 
Hemkunskap grupp 2 (eleverna träffas utanför hemkunskapen vid Västgötebacken senast 8:30)

Tisdag: Profil. Simning för visss elever.
              Matteläxa delas ut. Läxan är tisdag-tisdag.


Onsdag: Slöjd.
               
Torsdag: Idrott- kondition/styrka.
                svenska-läxa
                Biologi-läxan klar.
                Läxhjälp 14:20-15:00
               
Fredag: Engelska läxa


Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar!

Andreas, Rose-Marie, Maria O och Ann